gripp hjemmesiden

 

Jennie Bringaker and Ingrid Eggen

GRIPP

04.05 - 27.05.2018 

Opening 02.05 at 19:00 

(obs. opening is on a Wednesday)

Tenthaus Oslo, Maridalsveien 3

 

Jennie Bringaker og Ingrid Eggen viser nye arbeider innen skulptur og video påTenhaus Oslo, 3-27 mai 2018.


Utstillingen vil best
å av et felles videoarbeid og to separate skulpturelle prosjekter. 

Etter at de ble satt opp på en kunstnerisk splejsedate av en felles kollega i 2014, har Eggen og Bringaker ved en rekke anledninger vært involvert i hverandres arbeider.
Nå viser de sitt første samarbeid med utgangspunkt 
i en felles interesse for kroppen som uttrykksform gjennom performative handlinger.

Ettersom de begge har bakgrunn fra scenekunst ligger det implisitt i arbeidene deres, en handlingsbasert og aktiv tilnærming til kropp, rom og objekter. Deres prosjekt handler mer om en undersøkelse av kroppens fysiske begrensninger og ytterpunkter, enn om en passiv presentasjon av et poserende objekt. 

 

Om kunstnerne: 

Jennie Bringaker arbeider hovedsakelig med skulptur, tegning og performance. Hennes arbeider tar som regel form som et resultat av en undersøkende metode med materialer som påulike måter får fram nye skulpturelle aspekter i framstillingen av kvinnekroppen. Hun jobber ofte med utgangspunkt i seg selv og egne erfaringer som gravid kvinne og mor til småbarn, men påen måte som abstraherer og koker ned tematikken til noe allmen-menneskelig. Hun er opptatt av åfinne en slags skulpturelle grunnform som viser til noe universelt ved bestemte typer av relasjonerog tilstander for menneskekroppen. Graviditet, fødsel, mor og barn, seksuelle forhold er en slags gjentagende tematikk i arbeidene mine. Jennie leter alltid etter interessante former som gjerne peker i retning av noe abstrakt, men som samtidig beholder det figurative og følelsesladete uttrykket.

 

Jennie Bringaker er utdannet med en MFA Studio Art fra New York University og en BFA Scenografi 2000-2003, Akademi for Scenekunst, Høgskolen i Østfold.

Bringaker har tidligere vist arbeider ved blant annet Museet for Samtidskunst, Vigeland Museet, Kunstnerforbundet, Harstad Kulturhus for Kulturrådets jubileumskonferanse, Kristiansand Kunsthall, i tillegg til en rekke internasjonale gallerier og visningssteder som Hacienda, Zurich, Paris Internationale med Galleri 1857, Spring Break Art Show, NYC med flere.

Hunhar de siste 4 årene drevet performance-plattformen Trollkrem sammen med kollega Tor Erik Bøe, og gjort prosjekter som påulike måter fremhever og representerer ulike fasetter ved performance-sjangeren. Som blant annet Trollkrem-Juleshow påUKS, 2014, plakatserien Trollkrem Fan-Poster Series, 2014-2015, Separatutstilling påFotogalleriet 2016, Performancefestivalen Soppen i Ekebergparken, 2016, VR-videoarbeid i forbindelse med nominasjonsutstilling til Kunstpris påSandefjord Kunstforening 2017 og 360 video og installasjon påMomentum 9, 2017.


Ingrid Eggen jobber i hovedsak med analogt fargefotografi og video, og har det siste året startet eksperimentering med skulptur.

Eggen undersøker i sitt arbeid ofte kroppens funksjoner og dysfunksjoner i forhold til kommunikasjon, representasjon, kontroll og bevissthet. Ved hjelp av performative metoder undersøker hun bevegelse og handlinger der kroppens naturlige anatomi, nonverbale språk og bruk av gester og symboler forskyves, oppløses og fordreies. Eggen er interessert i den informasjonen kroppen lagrer ukritisk og hva som skjer når dette danner hovedgrunnlaget for  kroppens bevegelse og ytring. Hun undersøker kroppens ubevisste reflekser og ser pådette som en mulighet for ådanne nye nonverbale språk og ytringer. 

Ingrid Eggen er utdannet med en BFA grad fra Kunsthøgskolen i Oslo, Institutt for Farge; Konstfack, Stockholm og med et selvstendig prosjektstudie fra Akademin Valand, Gøteborg. 
Eggen har tidligere vist arbeider ved blant annet Haugar Vestfold Kunstmuseum, Lillehammer Kunstmuseum, Fotogalleriet, galleri 1857, Podium, Holodeck i Oslo, Rake visningsrom i Trondheim og ved Ulterior Galleryi New York. De siste parårene har hun holdtsoloutstillingene «Kneganger»påGalleri Galleberg og påLandskrona Fotofestival, Sverige«Knax»pågalleri Melk, Oslo og «Knex»påAkershus Kunstsenter, Lillestrøm. I 2017 var hun nominert til sparebank stiftelsens stipend pris med utstilling påOslo Kunstforening.